Välkommen hem Ramadan!

Salam alaykom,

Välkommen Ramadan och en varm välsignad Ramadan till er alla. Nu är det dags igen!

Vad kan man säga första dagen förutom att det inte var lätt. Huvudvärk flera gånger under dagen, jag vet inte vad som är bättre eller rätt sagt minst dåligt, hungerkänsla, törst eller huvudvärk. Hur som helst blir man irriterad av de minsta saker och som ni vet är det just nu man ska visa sig tålmodigare, lugnare och förståndigare. Ja, just det, hur lyckas man med det?

Jag är väldigt tacksam att denna första dag Ramadan var en lördag så att jag fick sova lite längre, det behövde jag verkligen. Jag kom in i Ramadan med ett underskott av sömn på grund av arbetet och för att vara ärlig också en del fotbollsmatcher, med andra ord inte den bästa förberedelse.

Idag fastade våra barn fram till kl. 13 när min son bröt fastan och en halv timme senare hans syster. Den minsta (han är 3 år gammal) åt frukost som vanligt vid 8 men sedan vid 11 när jag frågade hans syskon om de ville fortsätta fasta han svarade att han skulle göra det.

Vid 17 tiden var jag tvungen att lägga mig en ”stund” att vila tills min fru väckte mig 18:30, men det var bra för att energin kom tillbaka och jag kunde avsluta en del saker jag hade börjat innan under dagen.

Vid 21:30 började min svärmor att förbereda mat och dricka, hon är på besök och det är hennes första gång i Sverige. Hon kommenterade för min fru att vi kanske borde äta både iftar och suhur samtidigt, hon är inte van med våra långa sommardagar och nu med långa fastedagar och ärligt talat inte jag heller, men man vänjer sig.

Jag saknade igår de vanliga ”Ramadan Mubarak” sms från vänner och bekanta, det verkar som detta att ha en i förväg fastställd start datum är något nytt för oss alla, men vi kommer att vänja oss med det med.

Nu går barnen och lägger sig och jag ska försöka göra det samma för att vila innan det är dags till suhur.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s