En bra dag

Salam,

I dag kändes allt bättre, huvudvärken var nästan frånvarande förutom för en kort stund efter kl 20, men efter 10 minuter försvann det lika snabb som den kom.

Under suhur var vi inte riktig glada och vakna som första natten, vi var trötta och ville tillbaka till sängen. Men vi åt och drack och sedan gick vi till sängen. Med två egyptiskor hemma var det ett måste att ha fol till suhur men ingen tameya denna gång.

När vi vaknade (jag gjorde det vid 11) kändes det lite som igår, som allt stod stilla men sedan kom vi igång och var nästan som en vanlig dag, vi gjorde det vi brukar göra, städa, fixa små saker, vi till och med gick till mataffären och handlade.

Barnen var också på gott humor, de lekte stor del av dagen och spelade inte så mycket med datorn eller mobilen. Dhuhr bönen bad de tre tillsammans, Ibrahim som är 9 år ledde bönen och bakom honom bad hans syster och lillebror. Det var verkligen upplyftande att se dem.

Just nu handlar väldigt mycket om att anpassa sig och komma med i Ramadan rytmen samtidigt som vi försöker fokusera på de mer andliga delarna, men utan tvekan är det vardagliga som försöker hitta sin plats. Ett exempel är efter att barnen hade duschat frågade mig min fru om jag skulle duscha nu eller efter iftar, jag fattade inte riktig varför det var så viktig att bestämma när jag skulle göra det tills hon påminde mig att imorgon är måndag och jag ska till jobbet.

Jag hade glömt fullständig att jag ska jobba imorgon och plötsligt dök upp frågan i mitt huvud, kommer jag att klara det?

Vi älskar att göra allt svårare än det är, det är klart att det kommer att fungera, det har det gjort förut, men vi älskar verkligen att måla allt lite svartare. Kanske det är ett sätt att uppmuntra sig själv.

Vår iftar idag bestod av stekta fyllda duvor med en rysk sallad och bulgur sallad, inte illa. Nu diskuterar vi om vi orkar vakna till suhur, ja vi får se.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s