Begrunda allt

”Säg: Begrunda allt det som himlarna och jorden rymmer”

Koranen 10:101

Punkt 1; att reflektera över alla under i Guds storslagna skapelse, de inre och yttre spåren av Hans förmåga, och de tecken Han strött ut över jordens och himlarnas riken.

Det här trodde jag skulle bli lätt. Jag menar, Guds storslagna skapelse är man ju liksom inte främmande för som troende. Blommors utsökta detaljrikedom och skönhet, hur ett barn kan växa inuti en kvinnas kropp, atomer, protoner och neutroner, kärlek och hat, eller att vätskan från tårar ser olika ut under mikroskop beroende på vilken känsla som framkallat tårarna. Under i Guds storslagna skapelse, Hans spår och tecken är oräkneliga och lätta att ägna eftertanke och förundras över.

Fröken IMAN skriver dock inga inlägg om blommors krusiduller. Det vore att förenkla begreppet eftertanke. Det är menat att denna eftertanke ska vävas ihop med tillbedjan. Och det är lättare sagt än gjort. Denna eftertanke syftar till att lära känna Gud och Hans egenskaper och namn. Det är lätt att grubbla och reflektera, men ganska snabbt känner jag att mitt liv rullar på för snabbt för att denna eftertanke ska få en chans att sjunka in. Detta trots att jag för tillfället lämnat storstaden bakom mig och befinner mig på en litet torp på landet, utan allt för mycket måsten.

Det som verkligen resonerar i mig just nu är tecken. Små indikationer på vart Gud vill att vi ska styra vår kosa. Små gruskorn Gud kastar vår väg för att vi ska se upp och inse. Jag har öppnat mitt sinne för att kunna möta dessa tecken, oftast ser jag dom först när dom återkommer, och det är märkligt hur tydligt det blir när man fokuserar. Att våga följa dom kräver mod och mer självinsikt. Nästa punkt, nästa inlägg.

Vad är din eftertanke kring Guds storslagna skapelse?

P.S. Dagens roligaste citat: ”Could you please refrain from using # during Ramadan. It looks like a waffle”

Annonser
Det här inlägget postades i IMAN. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Begrunda allt

  1. Deeqa skriver:

    Tack!! Fin påminnelse mashallah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s