Det behöver inte vara så svårt

Bismillaah, assalaamo alaykom!

Två dagar har gått redan av Ramadhaan. Trots de långa dagarna har det gått bra. Kanske tackvare mitt söndervärkta knä – alhamdulillaah – som gör att jag måste vila emellanåt för att kunna gå och stå lite grann. Vilan har dock varit konstruktiv och till gott för mig, för jag har tagit den tiden till att läsa min dagliga Koran-dos. SubhanAllaah att så små saker kan få en att röras till tacksamhet. Och förundras över sanningen i att det finns något gott i det som vi upplever som ont eller negativt. Allaah är sannerligen den Allvetande!

Jag kan inte upphöra att förundras även över början av surah al-baqarah, det andra kapitlet i Koranen, över hur enkelt och självklart islam, våran livsväg, beskrivs.

”DENNA Skrift – här råder inget tvivel – är en vägledning för dem som fruktar Gud och ständigt har Honom för ögonen, dem som tror på [existensen av] det som är dolt för människor, dem som förrättar bönen och som ger åt andra av vad Vi har skänkt dem för deras försörjning och dem som tror på det som har uppenbarats för dig och på det som har uppenbarats före din tid och som har förvissningen att det eviga livet [väntar]. Det är de som följer Guds vägledning – dem skall det gå väl i händer.” [Koranen 2: 2-5]

Det behöver verkligen inte vara svårare än så. Ibland snurrar vi in oss för mycket i detaljer eller i att avgöra vem eller vilka som är på rätt väg eller fel väg – precis som om vi skulle ha rätten att avgöra det! – medans det egentligen handlar om en själv. Att tro. Att följa det Allaah påbjuder, undvika det Han förbjuder, göra gott.

Våran älskade Profet, alayhi salato wasalaam, sade: ”Personen med ett gott uppförande kommer att få samma belöning som den person som ber under natten och fastar under dagen”(Sahih Al-Jami)

Annonser
Det här inlägget postades i HalimaHelén. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s