Yoghurt

Salam

Idag var det verkligen bättre. Skillnaden var verkligen stor, att orka göra som vanligt kändes bra. Vi fixade en hel del hemma och vi till och med tog barnen till ett bad så att de kunde bada och leka.

Jag åt enbart yoghurt med musli till suhor och det kändes skillnaden, det var inte lika tung men fräsch och lätt. Jag rekommenderar det, när nu tiden är så kort mellan iftar och suhor, att äta bara yoghurt var verkligen som en balsam för magen. Vi brukar annars bryta fastan med dadlar och naturell yoghurt blandat med vatten.

Jag har läst tidigare om att man rekommenderar att äta yoghurt som en del av maten man tar under fasteperioden, nu har jag testat och det fungerar för mig. Annars har vi som vanligt någon gryta, soppa och sallad till iftar.

Jag tror att vi har en del att lära oss och upptäcka hur på bästa sätt kan vi hantera den korta tiden mellan iftar och suhor, de har långa Ramadan dagar är inte slut och det tar minst 3 år till innan vi kommer till en någorlunda ”vanlig” fastedag. Så anteckna era erfarenheter och dela med er, kanske så småningom har vi en del råd att dela med oss till andra muslimer så att de verkligen få mer nytta av denna månad.

En annan viktig faktor är definitiv sömnen, att vara vaken hela tiden i väntan till suhor har både fördelar och nackdelar, där borde vi också ha en del att berätta om, men sömnen, en bra sömn hjälper att fördela energin under dagen.

Imorgon är det dags igen att börja arbeta. För mig är det bara en vecka kvar innan semester börjar.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s