Ett steg i taget

Salam

Igår hade vi besökt av en vän, han är mer än en vän, han är en familjemedlem, en farbror till våra barn. Jag träffade honom första gången på mer en 24 år sedan och han var en av de första jag berättade om att jag hade blivit muslim.

Han brukar komma till oss vanligtvis varannan vecka men nu under Ramadan blir det svårare eftersom vi inte kan äta tillsammans så vi bestämde att han skulle äta med barnen vid 6 tiden och sedan kunde vi umgås.

När jag blev muslim slutade jag dricka alkohol men vi fortsatte umgås. När vi träffades hemma hos honom eller andra vänner eller hos mig drack jag inte. Ett par efter att jag konverterade märkte jag att han inte drack längre när vi var ute och jag frågade varför. Han svarade att efter att jag hade slutat och när vi träffades märkte han hur mycket han konsumerade och han blev förskräckt över hur mycket det var och bestämde sig för att sluta helt och hålet. Han dricker inte längre.

Jag tar mig inte äran om det men jag tror att vi kan påverka andra genom vårt beteende. Ramadan är ett bra tillfälle att ta till oss det bästa som finns inom oss och i Islam, men stanna inte där, fortsätt efter Ramadan.

Jag har nämnt tidigare att jag är en person som föredrar det praktiska och de enkla saker, jag tror verkligen på att vi kan göras skillnad om vi beter oss som muslimer i alla sammanhang. Det behöver inte vara stora saker, det räcker med ett leende, en vänlig gest, ett snällt ord. Vi lever i en så upptagen värld att det är sådana små saker de första som försvinner och de första man saknar.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s