Mat och disk tornar upp sig

Alla goda föresatser att det ska vara enkelt till trots så har det senaste dagarna tornat upp sig berg av disk då vi är klara med vår iftar. Jag tittar lite klentroget och undrar hur sjutton det där gick till egentligen. Vi som äter så enkelt. Nu är vi alltså båda två hemma igen. Och det blir middagar med flera olika saker på bordet. Det är soppa, sen någon varmrätt och kanske någon smårätt. Inte mer än så men det räcker för att vända upp och ner på vårt lilla kök. Dessutom har jag varit dödstrött på kvällarna och knappt orkar hålla mig vaken igenom iftar-måltiden. Alhamdollilah så har jag bara en vecka kvar till semestern nu.

Juan skrev för några dagar sen om svensk Ramadanmat och det var gravlax och pyttipanna tror jag. Mitt bidrag till det där svenska bordet skulle nog bli mina två favoriter: laxpudding och kåldolmar. Och förresten, det skulle jag ju kunna laga redan denna Ramadan, faktiskt. Det enda är väl att det kan vara knepigt att hitta gammal potatis till laxpuddingen. Annars så är jag mycket inne på kolhydratreducerad kost. Något som jag mår alldeles utmärkt av. Om du som läser blir nyfiken på LCHF så är mitt bästa ramadantips faktiskt att äta kolhydratreducerad suhor. Min erfarenhet är att fastan blir mer angenäm på det sättet, både mindre hunger och törst då blodsockret inte åker berg- och dalbana. Ett bra sätt att prova fördelen med att äta mat som inte höjer blodsockret kraftigt.  Men men, nu får det vara nog med matprat. Lite annat måste man ju också hinna med 😉 Vi hörs!

 

Annonser
Det här inlägget postades i gunillakhadija. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s