Mina moskéer

Salam,

Det känns verkligen lyxigt att ha en moské till fajr bön, en till tarawih och en till fredagsbönen och alla inom 600 meter. Till fajr går jag med en av mina svågrar till an Nour moské där min svärfar brukar gå och där hans bror är imam. Till tarawih går jag med min andra svåger till Sayed Masoud moské och fredagsbönen till Hatamiya.

Väl i moskén känns det som ett smörgåsbord, ja, de som säger att Islam är inte kompatibel med demokratin borde följa med på tarawih bönen och se de bedjande går in och ut i tid och otid. Alla väljer efter godtycke det antal raka man vill be, för att inte tala om imamer beroende på hur korta eller långa deras böner är.

Som sagt det känns lyxigt och underbar skönt att slipa tänka på något annat än nuet och hur morgondagen kan bli bättre. Det är faktiskt upplyftande att ha tid att tänka på det man gör och hur det kan bli bättre, notera att jag inte sa det man gör fel. Jag tror att det är viktig att vara positiv och tänka på det som kan bli bättre istället på det som blev fel.

Givetvis måste man vara medveten om sina fel för att kunna se det som kan göras på ett bättre sätt men att älta hela tiden felet leder till att man blir negativ och det blir fel igen.

Egypten är för mig som är en väckarklocka, allt som finns här väcker mina sinnen och tankar och får mig att inse de goda saker som finns i Sverige och det som kunde bli bättre. Jag tror inte på att mina barn skulle bli bättre muslimer om de skulle uppfostras här, det finns så mycket hemma i Sverige som påminner om de goda islamiska grunder som inte finns här, i ett ”muslimskt land”, saker som vi skulle kunna ta tillvara och som skulle leda till att muslimer hemma skulle blir starka och bättre muslimer än i länder som vi kallar för muslimska.

Med andra ord, det är inte platsen som formar människan, det är människan som formar platsen och om vi tycker att den plats vi här är inte bra, vi kan bara skylla oss själva för det.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s