Törstig

Salam,

Det har gått nästan en månad men när törsten kommer det känns lika jobbigt som första dagen. Vi åkte, min fru och jag, till stan för att handla några saker och göra några bankärenden. Det var varm och solen sken stark och efter att ha gått i nästan en timme från banken till affären, det var då jag kände törsten.

Det var bara att försöka tänka på något annat men den enda bilden som dök upp i huvudet var en folktom öken med några gamar som flög runt i himlen, inte uppmuntrande. Och när vi satt på bussen hem, kom vinden som en räddande ängeln som fick mitt varma huvud att kallna lite grann.

Ramadans fastande ska hjälpa oss att känna andras lidande, men tänker vi på andra när vi upplever fastans hårda dag? Eller går våra tankar till att planera vad vi ska äta till iftar?

När vi kom hem och jag duschade innan jag skulle vila, började jag fundera på det. Medan vi planerar en varm rätt, soppa, efterrätt och olika dricker, det finns de som inte har mycket att äta när de bryter fasta.

Jag lagade maten idag för hela vår egyptiska familj, en spansk pollo al ajillo (kyckling med vitlök). De gillade det och det fick mig att tänka på en av mina första Ramadan efter att jag blev muslim. Jag hade precis sagt upp mig från mitt jobb och det gick nästan tre månader innan jag fick ett nytt jobb och lön. Jag hade gjort av med nästan alla mina besparingar. Den Ramadan åt jag till iftar, ensam, kokta makaroner kryddade med svart peppar och salt. Jag fortfarande tycker att det var en av de godaste rätter jag ätit, jag kanske inbillar mig det med så kändes det.

Vi nöjer oss med det vi har, vi behöver inte mer när vi inte har mycket, det är kanske en del av vara människan liksom den önskan att ha mer när man börja tjäna lite mer. Det är då Ramadan ska hjälpa oss att kontrollera våra begär. Jag hoppas att ni lyckas med det, jag försöker.

Och på tal det att ha mer. Har ni märkt att det finns massor av appar med Koran, Koran recitation, qibla, hadith, bönetider men inte en enda på det vi verkligen behöver, en app som stoppar ring signalen när man ber. Det hjälper inte att många moskéer har skyltar om att stänga av mobilen, det är som om muslimer inte kan läsa när det gäller sina mobiler och alla dessa fantastiska ringsignaler.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s