Tarawih

Salam,

Eid blir på måndag, i Sverige, här i Egypten får vi vänta och se om det blir måndag eller om vi behöver fasta en dag till.

Idag gick vi till tarawih, mina söner följd med. Ibrahim som är 8 gick med sin morbror, jag var lite osäker om han skulle klara hela bönen eftersom han är lite otålig och en vanlig fredags bön är alltid för lång för honom. Den minsta, Hossam, ville följa med. Han sa att han var stor nu och han ville vara med. Han är 3 år och jag var ännu mer orolig för honom. Det hela brukar gå på ungefär en timme och jag undrade om jag inte skulle bli tvungen att lämna bönen mitt i.

Men de hade tur, den vanliga imamen var inte med så de slapp predikan och de som ersatte honom var snabba, det enda som störde var alla myggor som frossade på våra fötter trots fläktarna.

Det var deras första tarawih, jag inser att det inte hade varit möjligt i Sverige, så det här är något vi kan vara tacksamma över, tillgången till moskéer och en bättre fastetid just nu.

I morgon kommer de att städa hemma, jag delade upp uppgifterna innan de gick till sängs. Vi ska börja förbereda Eid dagen och de ska gå och lägga sig lite tidigare för att orka vakna tidig Eid dagen, bönen blir 5:45.

Salam

PS: Jag skrev mitt inlägg igår men kunde inte publicera den pga internet fungerade inte. Den fixades idag vid 22 tiden, så nu måste jag passa på.

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s