Eid Mubarak från Egypten

Eid Mubarak!

Jag hoppas att ni också har haft en fantastisk Eid dag.

Vi vaknade kl. 4:15 och efter att vi duschade väckte vi barnen som gick upp utan problem och byte till sina festkläder. Hela familjen åkte 5:30 till böneplatsen förutom min svärfar som valde att be i den närmaste moské. Han gillar inte att huset blir helt ensam och därför ville han vara i närheten.

Vi åkte ”dudu”, motorcykeltaxi som vi hade beställt dagen innan. Man kan gå men det är ganska lång dit och vi kände på oss att barnen inte skulle klara det. Några dadlar och vatten innan vi gick ut och så var vi på väg.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Det var verkligen feststämning, många gick och i byns trånga gator tävlade de med många dudu om utrymmet. Vi fick gå den sista sträckan eftersom det inte gick att komma fram.

Bönen och predikan gick snabbt, det märktes att det är nu regeringen som styr det mesta inom det religiösa, inga takbir och en snabb ceremoni, mindre folk än tidigare år och poliser vid ingångarna, det mesta tiden gick åt att hälsa på familjen och bekanta och att vänta på resten av familjen innan vi skulle gå vidare. Efter bönen valde vi att först åka till min svägerskas hus och hälsa på hennes familj. Vi åt iftar där, bröd, färsk ost, grädde, hembakade kakor och te med mjölk, både mjölken och grädden kommer från deras egna bufflar och kor.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Barnen var jätteglada att springa in i den plats där kor och bufflar finns. De följde med sina kusiner ute på gatan att köpa chips och på vägen hittade de två små kattungar som de ville ta hem.

Medan vi var där kom min svåger med familj och sedan min svärmor, då tog man fram jordnötter och ”termes” någon sorts böna som man lägger i vatten med salt i flera dagar. Sedan åkte vi hem, när vi kom in tittade barnen på klockan och blev förvånade när de såg att det var kl 9, de tyckte att det var så tidig med vi hade ändå gjort mycket.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Lunch vid 2, det kändes lite ovan men lite tonfisk sallad var en bra början, ingenting tung eller för mycket. Min fru och resten av familjen åt ”ringa”, fisk som förbereds på ett speciellt sätt, varken mina barn eller jag är förtjusta i det så vi åt salladen.

Resten av dagen och morgondagen kommer att gå åt att hälsa på resten av familjen och vänner. Barnen är så glada att få lite pengar vid varje besök, de samlar det för att köpa något imorgon när vi åker in till stan för det.

Jag hoppas som sagt att ni har också en fin dag. Jag tänkte avsluta mina inlägg imorgon med en sista reflektion.
Eid Mubarak

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s